Kardiyak Arrestin Yönetimi
CPR tekrar başladığında önceki KPB'ye ulaşmak için 3-6 kompresyona ihtiyaç vardır.
-Minimal kesintili ve kaliteli CPR yüksek önceliklidir. ( Devamlı kompresyon ~100 / dk )
-Entübasyon yüksek öncelikli değildir!
1 şok sonrası nabız ve ritim kontrolü yapılmadan derhal 2 dakikalık CPR başlanır.Sonrasında tekrar defibrilasyon yapılır.
Neden 1 şok sonrası derhal CPR?
-Her bir şok sonrası ritim analizi CPR'de 37 saniyelik gecikmeyle sonuçlanır.
-Şok sonrası VF sonlandırıldıktan sonra kalbin normal ritmine dönmesi birkaç dakika alır ve kalbin kan akımını oluşturması için daha fazla zaman gerekir. CPR bu zaman aralığında bir köprü olabilir.
- Kardiyopulmoner resusitasyon
- Trakeal entübasyon
- Vazokontriktörler
- Antiaritmikler
Etkili CPR prosedürü;
- Güçlü ve hızlı kompresyonlar; dakikada 100 kompresyon
- Tam kalp gevşemesine izin verin
- CPR sırasında göğüs kompresyonlarında kesintileri azaltın. CPR'ye ara vermeyin!
- Koroner Perfüzyon Basıncı (KPB)=(Aortik basınç-sağ atriyal basınç) Hayatta kalmak için en önemli faktördür!
CPR tekrar başladığında önceki KPB'ye ulaşmak için 3-6 kompresyona ihtiyaç vardır.
Ana Fikir!!
-Minimal kesintili ve kaliteli CPR yüksek önceliklidir. ( Devamlı kompresyon ~100 / dk )
-Entübasyon yüksek öncelikli değildir!
Defibrilasyon( VF/nabızsız VT ):
1 şok sonrası nabız ve ritim kontrolü yapılmadan derhal 2 dakikalık CPR başlanır.Sonrasında tekrar defibrilasyon yapılır.
Neden 1 şok sonrası derhal CPR?
-Her bir şok sonrası ritim analizi CPR'de 37 saniyelik gecikmeyle sonuçlanır.
-Şok sonrası VF sonlandırıldıktan sonra kalbin normal ritmine dönmesi birkaç dakika alır ve kalbin kan akımını oluşturması için daha fazla zaman gerekir. CPR bu zaman aralığında bir köprü olabilir.